Tannprotese | delprotese | helprotese | gebiss

«Kun en protesebruker vet hvordan det egentlig er å bruke protese.»
 • Protese med sprekker og synlig slitasje?
 • Ikke sjekket protesen på mer enn 2 år?
 • Protesen som sitter dårlig?
 • Behov for å trekke og utvide protese?

Da kan det være på tide med en kontrolltime.

5 ting du ønsker av en protese

For at en protese skal fungere for må den

 1. Passe til kjeven din
 2. Se pen ut
 3. Sitte best mulig fast
 4. Bevare ansiktsform
 5. Gi støtte til lepper og kinn

Fasong på kjevekam har alt å si på hvor godt en protese vil sitte fast.

Men du kan være sikker på at tanntekniker og tannlege gjør sitt ytterste for at du skal få en protese så god som den kan bli for deg.

«Protesen min danser rundt i munnen»

Kjevebenet endrer seg litt hele tiden. Men protesen endrer seg ikke. Derfor blir den løsere med tiden. Og da må du ta på lim for å få den til å sitte.

Løsning: Rebasering kan fornye protesen til å passe kjeven din. Da tar vi avtrykk og fyller ut protesen under. Det koster mindre enn å lage ny.

Selv om det kan være utfordrende å bruke protese, finnes det ting som kan forbedre situasjonen.

På en konsultasjon hos oss får du

 • råd om rengjøring og festemidler,
 • sjekk av protesen,
 • vite om vi kan forbedre protese, eller
 • om du trenger ny.

Vi utfører også tannbehandling

Hvis du har egne tenner i tillegg til tannprotese, kan vi også ta oss av behandling på disse. Våre tannleger utfører de fleste typer tannbehandling: trekking, fyllinger, rens, årlig innkalling, kroner, bro, faste tenner på implantat m.m.

Refusjon/støtte på tannprotese

Enkelte har krav på trygderefusjon fra Helfo. Som oftes er det i forbindelse med trekking av tann/tenner pga. tannkjøttsykdom perio, eller andre spesifikke årsaker som Helfo gir refusjon for. Dette er noe tannlegen sjekker på en undersøkelse på tannklinikken. Våre tannleger har direkteoppgjør, det betyr at den som har krav på refusjon ikke behøver å gjøre noe, det er ingen søknad eller noe sånt. Tannlegen ordner alt, og pasient betaler bare egenandel.

Tannbro med feste til protesefeste

Dette er en populært løsning for den som har noen tenner, som ønsker «faste» tenner med som ikke kan eller vil ha tannimplantat. Løsningen går ut på å lage en porselensbro/kroner som har spesielle fester. Broen limes fast på dine egne tenner. Delprotese lages også med fester. Du fester protesen i broen, og slipper problemer med løs delprotese som danser rundt i munnen. Denne løsningen krever minimum 4 tannlegebesøk med 7-14 dagers mellomrom, men kan ofte kreve flere besøk også, avhengig av situasjonen. Dette er ikke en løsning vi kan ordne så raskt som en vanlig løs protese.
Har du spørsmål om tannbehandling? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.