NAV-rekvisisjon på tannbehandling

Har du NAV-rekvisisjon på tannbehandling? Kontakt oss nå for å sette opp time.

Våre tannleger i Trondheim og Tromsø utfører tannbehandling på NAV-rekvisisjon.

Hvem får NAV-støtte?

Rekvisisjon fra NAV er det NAV som vurderer. Det er vanligvis den som har støtte til livsopphold gjennom NAV som kan søke om støtte til tannbehandling. Er du usikker på om det gjelder deg, ta kontakt med kontaktpersonen din hos NAV.

Hvilken behandlng dekkes av rekvisisjon?

En tannlege/klinikk lager en behandlingsplan, vurderer refusjonsmuligheter. Denne plan sammen med røntgenbilder og annen relevant info/dokumentasjon sendes til NAV.

NAV har tannlege(r)som vurderer plan & pris. De kan avslå behandlingsplan, foreslå endringer, godkjenne deler eller hele plan osv.

NAV dekker bare nødvendig behandling. De kan også kreve at billigst løsning blir brukt. F.eks. mangler man 3 tenner vil man trolig ikke få dekket tannimplantat, men billigere løsning med tannprotese.

Det er også slik at plan som blir laget og godkjent av NAV, må følges. Man kan ikke bruke pengene på annen tannbehandling. F.eks. hvis NAV har godkjent fyllinger på 6 tenner, kan man bruke de pengene på én tannkrone på én tann.

Tidsbegrenset rekvisisjon

En NAV-rekvisisjon har en tidsbestemt dato der behandlingen må være fullført innen. Velger man å vente, kan man ende opp med å ikke få brukt hele/deler av rekvisisjonen. Vi anbefaler alle å snarest ta kontakt med klinikken for å sette opp time.

Helfo-refusjon

Helfo-refusjon på tannbehandling er det tannlege som ordner – HVIS man har krav på det. NAV har derfor ingenting med Helfo & refusjon å gjøre.

Det er ingen søknad på Helfo-refusjon, og man betaler bare egenandel. Vanligvis vil en NAV-rekvisisjon ha inkludert Helforefusjon.

Ikke møtt-gebyr

Opalia har 24 timers avbestilling/flyttefrist på timeavtaler. Det betyr at hvis du avbestiller/flytter timen på kort varsel, kan det bli et gebyr. Viktig å merke seg at NAV dekker ikke dette gebyret.

PS! Opalia er ikke en del av NAV, og all info på denne siden er generell info som kan gjelde enkelte personer. Hvis du lurer på om du har krav på støtte til tannbehandling av NAV, må du kontakte NAV. Med forbehold om feil i tekst og endringer av NAVs regelverk for støtte til tannbehandling.

Har du spørsmål om tannbehandling? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.