Simens behandlingsreise
Fra løst til fast

Simen før- og etterbilde

Simen har lenge slitt med løs protese og ønsket faste nye tenner. Her kan du følge Simens reise fra tannløs til faste tenner.

Simen slet med å bruke løs protese. Han lengtet etter faste tenner og en løsning som kunne gi ham tilbake smilet og selvtilliten han hadde mistet.

Heldigvis hadde tannlegens verden utviklet seg, og prosessen for å få faste tenner var ikke lenger så lang og komplisert som Simen innledningsvis så for seg.

Se video om Simens behandlingsreise

Start video

Kortere tid til faste tenner

Simen bestilte en konsultasjon hos OralCare på Linderud. Der fikk han høre om den tilnærmingen til å «digitalisere pasienten». Med foto av ansiktet, 3D-røntgen, fysiske avtrykk og en digital skanning, ble han forsikret om at dette var en moderne og rask prosess.

En spennende to ukers ventetid fulgte, der røntgenbildene ble vurdert av kirurg og radiolog for å se om han hadde nok kjeveben til implantat.

Resultatet var oppløftende – Simen var en perfekt kandidat for All on 4-behandlingen, som ville gi ham faste umiddelbare midlertidige tenner på implantater.

Nå var det tid for å gjennomføre behandlingen.

Hva er All on 4?

All on 4 er en behandlingsprotokoll som gir pasienter umiddelbar funksjonalitet og estetikk. Ved å utnytte strategisk implantatplassering, oppnår pasienter faste proteser umiddelbart etter prosedyren.

Intern Data fra OralCare viser at 9 av 10 pasienter planlagt for All on 4 faktisk oppnår faste tenner umiddelbart.

Dette vitenskapelig baserte konseptet gir pasienter raskere resultater og bedre oral helse. Les mer om denne behandlingsmetoden her: https://opalia.no/tannimplantat/helkjeve/all-on-4/

Gru-gledet seg

To uker senere var Simen tilbake på klinikken for implantatinnsetting. På en og en halv time ble implantatene plassert av dr. Attila Nagy, spesialist i maxillofacial kirurgi, og Simen kjente ingen smerte under inngrepet. Selv om han var litt nervøs før kirurgien, var det ikke nødvendig med narkose under kirurgien. Kun ved alvorlig tannlegeskrekk legges pasient i narkose.

dr. Attila Nagy, spesialist i maxillofacial kirurgi
dr. Attila Nagy, spesialist i maxillofacial kirurgi

Etter operasjonen og med de nye faste midlertidige tennene i munnen, kunne Simen konstatere at alt hadde gått bra.

I dag går Simen ut i verden med faste tenner i munnen, noe han tidligere bare hadde drømt om. Han kan nyte maten uten bekymringer og smile uten å tenke på en løs protese.

Han ser frem til den neste fasen av behandlingen, der han vil få en ny og sterkere tannerstatning til langtids bruk. Smilet hans er tilbake, og han er imponert over den enkle og smertefrie reisen mot sitt drømmesmil.

Alltid bare 4 implantat?

Selv om navnet «All on 4» antyder bruk av fire implantater, begrenser ikke behandlere seg alltid til kun fire. Spesielt i overkjeven velger de ofte å sette inn flere implantater enn dette.

Antallet implantater påvirker ikke prisen pasienten betaler hos OralCare – beslutningene baseres kun på å oppnå den beste løsningen for pasienten.

 

Pris på All on 4

Om du sammenligner pris med andre klinikker må du være klar over ulik praksis for prising. Noen klinikker viser bare pris på steg 1: kirurgi og midlertidige tenner og utelater kostnad med nye tenner etter helningsperioden.

Vi har valgt å inkludere i en pris: Kirurgi + midlertidige tenner + nye tenner til langtids bruk.

Priser på All on 4 i en tannløs kjeve

Opalia Trondheim:    182 600 kr

Opalia Tromsø:       182 600 kr

Refusjonsrettighet må vurderes av behandlere før evt refusjon blir beregnet.

Pris andre løsninger med implantat

Fire implantat + bar/dekkprotese: ca 120 000 kr

Egenandel 2 implantat med «klikkprotese» *: fra 11 660 kr

Første konsultasjon og CBCT koster 3390 kroner. Bestill det ved å fylle ut skjema nederst på siden.

* Se hvem som kan få refusjon for protese på to implantat https://opalia.no/tannimplantat/protese-pa-implantat-i-underkjeve/

Priser per juli 2023. Spør oss om oppdatert pris på behandlingen når du tar kontakt. Husk også at pris kan endres ut i fra hver enkelt persons situasjon og behandlingsbehov.

Kontakt oss

Har du spørsmål om behandling, pris/økonomi, timebestilling eller annet, fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.