Slutt på løse, "dansende" tannproteser med tannimplantater

Pasienter uttrykker ofte frustrasjon over følelsen av at protesen «danser» rundt i munnen. For de som bruker løse proteser, spesielt i underkjeven, kan hverdagen bli preget av usikkerhet og ubehag. Den ustabile protesen begrenser gleden av å spise og smile med selvtillit. Derimot kan en løsning med implantatstøtte utgjøre en betydelig forbedring fra å måtte bruke for eksempel proteselim.

I hovedsak finnes det to alternativer for proteser som støttes av implantater:

1. Protese på to Implantater med trykknappfeste

Tannproteser utenfor munnen, som klikkes på festene i munnen.
Tannproteser utenfor munnen, som klikkes på festene i munnen.
Trykknappfestene i munnen, som skal holde protesene på plass.
Trykknappfestene i munnen, som skal holde protesene på plass.

Dette alternativet gir deg en protese som er festet til to implantater i underkjeven ved hjelp av trykknapper. Resultatet er en betydelig økning i stabilitet sammenlignet med en konvensjonell, løs protese. Mange har også mulighet for trygderefusjon med denne løsningen. Les mer om dette her: https://opalia.no/tannimplantat/protese-pa-implantat-i-underkjeve/

2. Protese på fire Implantater med bar-løsning

Tannprotese og metallstruktur
Tannprotese og metallstruktur
Tannprotesen sett under fra. De gule pakningene stabiliserer protesen.
Tannprotesen sett under fra. De gule pakningene stabiliserer protesen.

En protese med en bar-løsning gir enda større stabilitet enn løsning med to implantater, som beskrevet tidligere. Protesen festes til fire implantater ved hjelp av en metallstruktur som ligger under protesen i munnen. Dette skaper følelsen av faste tenner, selv om protesen fortsatt kan fjernes. Løsningen passer både for overkjeven og underkjeven og er spesielt relevant for de med mindre kjeveben i bakkant for faste tenner. Løsningen har også en gunstig pris sammenlignet med for eksempel All on 4.

Fordeler med implantater og proteser

Økonomisk fordelaktig: Våre implantatstøttede proteser gir deg muligheten til å få en fastere protese uten de høye kostnadene som er knyttet til helt faste implantatbroer.

Minimalt inngrep, maksimal komfort: Takket være vår tilnærming til implantatbehandling kan vi oppnå gode resultater selv når det er lite kjeveben tilgjengelig for faste tenner. Dette innebærer mindre inngrep, raskere heling og en behagelig behandlingsprosess.

Stabilitet: Våre proteser som er festet til implantater gir overlegen stabilitet og komfort i forhold til tradisjonelle, uttakbare proteser.

Veien videre

Er du interessert i å bli vurdert for slike løsninger? Da kan du gjøre følgende:

  1. Innhent informasjon: Din første konsultasjon er en mulighet for oss til å forstå dine mål og dine begrensninger. Vi vil legge opp en plan som passer økonomien din og som gir deg et smil du kan være stolt av.
  2. Finansieringsalternativer: Vi tilbyr fleksible betalingsalternativer for å gjøre behandlingen enda mer tilgjengelig for deg. Spør oss om detaljer under konsultasjonen.
  3. Erfarne fagfolk: Vårt team av dedikerte tannleger har omfattende erfaring med implantatprotetikk. Du kan føle deg trygg på at du vil få kvalitetsbehandling til en fornuftig pris.

Interessert i å utforske hva du kan få utført hos oss og hva det koster? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale. La oss sammen finne den beste løsningen for deg.

 

Har du spørsmål om tannbehandling? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.